0032 479 94 82 53Contacteer ons

Product was successfully added to your shopping cart.

Tea Brewing

Thee Regio's

Het klimaat en de geografische ligging spelen een belangrijke rol bij het bepalen van een smaakprofiel. Bij Mighty Leaf richten we ons op de thee uit landen waar de hoogste kwaliteit theebladeren groeien en waar de breedste scala van smaak beschikbaar is.

China

China is de oudste exporteur van thee en monopoliseerden de internationale theemarkt tot dat de westerse machten begonnen te concurreren voor de handel in de 16de eeuw. Vandaag de dag is China bij de grootst producerende landen in de wereld, met acht groeiende gebieden: Guangdon, Hunan, Sichuan, Guangxi, Zhejiang, Fujian, Anhui en Yunnan. Ideale groeiomstandigheden bestaan binnen deze producerende regio’s waaronder overvloedige regenval, vochtigheid en hoge bergmist. Zwart, groen, oolong en witte thee zijn geteeld in China. De diversiteit van de stijl en smaak in het land zijn niet te vergelijken met welk ander ook. Een verscheidenheid van China's zwarte, groene, oolong en witte thee verschijnen in onze Mighty Leaf Tea selecties. Hieronder is een representatieve steekproef van de bekende Chinese thee.

Chinese zwarte thee

Yunnan Top Grade

Yunnan Top Grade

Is afkomstig van de met wolk omsluierde bergen van de provincie Yunnan, een van de mooiste en edelste zwarte Chinese thee. Bijnaam is de "Mokka van de thee", deze thee heeft prachtige grote gouden top bladeren, een sensueel aroma en een rijke, zachte smaak met een vleugje fruit.

 

Keemun

Keemun

Is een van de beroemdste Chinese theesoorten uit de regio Anhui. Keemun, beter bekend als de Bourgondische zwarte thee, is een elegante thee. Met zijn ronde, wijnachtige body en zoete aroma laat hij een blijvende indruk na op je smaakpapillen.

 

Lapsang Souchong

Lapsang Souchong

Deze rijke zwarte thee uit de Fujian provincie wordt gemaakt in de eeuwenoude traditie van het langzaam roken van de bladeren boven natuurlijke pijnboom wortels. Het produceert een intens rokerig brouwsel dat wordt beschouwd als een unieke behandeling.

 

Chinese groene thee

Dragonwell

Dragonwell

Vanuit de provincie van Zhejiang stellen wij u de meest gerenommeerde groene thee voor van beter bekend als de "Lung Ching". Het omhult het hele gehemelte met een lichte zoete, zeer verfrissende drank. De klassieke in wok gebakken groene thee heeft een delicate smaak, zoals kastanje, boeiende aroma’s en een mooie geelgroene kleur.

 

Gunpowder

Buskruit

Bij de Chinezen beter bekend "parel thee" of "zucha" . De strak opgerolde pellets van groene thee werden door de Britten Busktruit genoemd, die lang geleden dachten dat het leek op buskruit. Afkomstig uit de noordelijke provincie Zhejiang, was buskruit een van de eerste Chinese thee die werd uitgevoerd tijdens het begin van 1600. Kijk deze buskruit parels ontplooien voor uw ogen ze barsten van energie, hebben een licht geroosterd karakter en staat gelijk voor een klassieke Chinese theebeker.

 

Blossom

Gebeeldhouwde/Visuele thee

Oude Chinese thee is het beste tentoongesteld in eersteklas hand genaaide en handgemaakte thee. Deze theeën zijn gemaakt om visueel van te genieten tijdens het inweken. Meestal zijn jonge blaadjes als een kluitje bij elkaar met de hand gebonden of gerold in unieke vormen. Wanneer ze geplaatst worden in heet water gaan de bladeren langzaam ontplooien en groeien ze uit tot de meest verassende vormen. De Chinezen maken van deze thee mini-kunstwerken en ook al worden ze doordrenkt voor een langere tijd dan nog worden ze niet bitter.

 

Chinese oolong Thee

Ti Kuan Yin

Ti Kuan Yin

Deze thee is vernoemd naar de Chinese Godin van Genade, deze meditatieve, diepe rijke, semi-gefermenteerde thee vult uw smaakpapillen met een fruitachtige smaak en een heftig, bloemig aroma. Hij wordt beschouwd als een van de beste oolongs van China. Goed voor meerder infusies.

 

Phoenix Bird Select

Phoenix Bird Select

Oude bomen in de Phoenix bergen in de provincie Guangdong trekken hun magie in een zachte, maar toch complex, semi-gefermenteerde oolong thee. Verheffende met zijn fruitig aroma, unieke en fruitige smaak. Goed voor meerder infusies.

 

Chinese witte thee

White Peony

White Peony

Bekend als Bai Mu Dan is deze elegante witte thee van de hoogste kwaliteit. Hij wordt geproduceerd in de provincie van Fujian in de vroege lente. Door zorgvuldig te selecteren en alleen de beste knoppen en twee bovenste bladeren van de theeplant te plukken resulteert in een unieke nootachtige bamboe geur en een zoete, hartige smaak.

 

Silver Needle

Silver Needle

Een van de mooiste en zeldzaamste van de provincie Fujian is volledig met de hand verwerkt. In het vroege voorjaar en voor slechts twee dagen per jaar plukbaar. Hij bestaat uit jonge met zilver bedekte knoppen. Dit infuus verblindt met zijn rijke smaak en frisse geur.

 

Japan

Japan is een land met een eeuwenoude theetraditie en produceert alleen groene thee, veel van deze thee wordt intern geconsumeerd. Japanse groene thee heeft een opvallende frisse groene karakter en uiterlijk. Groene thee is anders verwerkt dan de Chinese groene thee.

Hojicha

Hojicha

Gebakken en langzaam geroosterde groene thee blaadjes geven een rijke nootachtig smaak.

 

Genmaicha (This image on the current site is loose-yunnan.jpg)

Genmaicha

Mighty Leaf Tea’s versie van de Genmaicha bevat Kyoto gemengde bladeren met geroosterde rijst, waardoor dit een diepe groene, voedende en unieke smaak geeft.

 

Sencha

Sencha

Deze klassieke Japanse thee wordt dagelijks gedronken. Diepe groene, natuurlijke bladeren die een delicaat aroma en een zachte, zoet smakende plantaardige kop thee produceren.

 

Indië

Als grootste producent en consument van thee in de wereld heeft India drie bekende regio's waar thee groeit: Assam, Darjeeling en Nilgiri. Ongeveer 99% van de geproduceerde Indische thee is zwart. Darjeeling thee wordt verbouwd in de grote hoogte van de Himalaya en worden vaak aangeduid met de "champagne van de thee" vanwege hun buitengewone smaak en kwaliteit. In India wordt de thee geplukt tijdens specifieke seizoenen of vluchten (flushes). De eerste vlucht is in het voorjaar en de tweede vlucht is in de zomer. Assam, gelegen in het noordoosten van India, cultiveert stevige robuuste thee die er op staan gemengd te worden met melk en suiker. In het zuiden groeit de Nilgiri thee, niet echt bekend bij ons. Deze thee wordt vaak gebruikt in blends en ice-tea.

Indische Zwarte Thee

Darjeeling Choice Estate

Darjeeling Choice Estate

Het is net alsof de tijd stilstaat in de Himalaya. De theetuinen met uitzicht op de Zeven Valleien, is de beste Darjeeling van het seizoen en wordt gekozen voor zijn bloemen en zoete afdronk.

 

Assam Choice Estate

Assam Choice Estate

Een klassieke zwarte thee die rijk en moutig is met een honingachtige afwerking. De delicate bladeren worden met een overdaad aan gouden knoppen uit het late voorjaar geoogst.

 

Sri Lanka

Ceylon thee komt van het eiland Sri Lanka, voorheen bekend als Ceylon en licht ten zuiden van het Indische subcontinent. Sri Lanka produceerde koffie tot aan de jaren 1860 wanneer een koffieschimmel tal van plantages vernietigde en de koffie-industrie verdween. De Britten, die de plantages bezaten, begonnen met het exploiteren van thee.

De meeste Ceylon thee wordt geteeld in de berggebieden van het eiland op een hoogte tussen de 3000 en 8000 meter op het zuidoostelijke deel van het eiland. De fijnste Ceylon thee die in de oostelijke delen van het eiland groeien worden geoogst in de late zomer ende thee die groeit in de oostelijke delen van het eiland worden in het late voorjaar geoogst. Bekend als een van de beste zwarte theeën van de wereld maakt de Ceylon thee deel uit van een familie van andere theesoorten die gekweekt worden in India. De Assam, Darjeeling en Nilgiri.

Ceylon zwarte thee

Ceylon Yalta

Ceylon Yalta

Een prachtige zwarte thee die verbouwd wordt hoog in de groene tropische bergen van het eiland Sri Lanka. Het streelt je gehemelte met tal van complexe en genuanceerde smaken en aroma's.

 

Taiwan

Taiwan was vroeger bekend als Formosa en staat bekend voor het produceren van hoge kwaliteit oolong thee. Formosa oolong thee heeft de neiging om fruitiger en sterker te smaken dan de Chinese oolongs. Ook andere theesoorten zoals groen en zwart worden hier geproduceerd.

Andere theeproducerende landen

Kenia, Indonesië, Turkije en Argentinië zijn andere belangrijke landen. Kenia is sterk in robuuste zwarte thee en exporteert grote hoeveelheden naar het Verenigd Koninkrijk. Argentinië exporteert en produceert op zijn beurt grote hoeveelheden zwarte thee voor de Verenigde Staten.