0032 479 94 82 53Contacteer ons
U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Het drinken van thee biedt niet alleen een bedwelmende zintuiglijke en smaakvolle ervaring, maar bevordert ook een goede gezondheid. Sinds de oudheid, hebben de Chinezen reeds de geneeskrachtige eigenschappen en vele voordelen van thee ontdekt. In China en Japan is thee drinken een dagelijks ritueel. Deze mensen zetten zich in voor hun eigen gezondheid en welzijn enkel en alleen door het drinken van thee gedurende de dag. Vandaag de dag heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat thee, of het nu zwart, groen, wit of oolongs thee is, enorme voordelen voor de gezondheid bieden. We raden u aan om meer te leren over de mogelijke voordelen van thee voor de gezondheid zodat ook u mee kan genieten.
Antioxiderende eigenschappen van thee: Thee bevat een rijke bron van natuurlijke en plantaardige oxidanten genaamd polyfenolen. Flavonoïden en catechinen worden opgenomen binnen de brede antioxidant polyfenol klasse. Thee heeft een van de hoogste flavonoïde inhoud van alle planten. Al vele jaren biedt een kopje thee via beschermende oxidanten bescherming tegen schadelijke radicalen die je DNA kunnen beschadigen, celmembranen en andere cel componenten. De meeste planten met vruchten en groenten bevatten natuurlijk antioxidanten die helpen bij de bestrijdingen van deze vrije radicalen.
Het is zo dat vrije radicalen hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker kunnen veroorzaken en verhogen het risico op beroertes. Recent onderzoek heeft volgende punten aangetoond:
L-theanine is een unieke aminozuur. Meer dan de 50% van de vrije aminozuren bevinden zich in thee bladeren. Studies tonen aan dat L-theanine rust en ontspanning kan bevorderen doordat het bepaalde stoffen in de hersenen kan beïnvloeden. Japanse onderzoekers ontdekten dat L-theanine een afgeleide is van glutaminezuur wat een neurotransmiter is in de hersenen. Het wordt makkelijk door de hersenen opgenomen, het beïnvloedt chemische stoffen, zoals dopamine en serotonine die onze stemming beïnvloeden. Studies tonen aan dat dit aminozuur onze concentratie en focus gaat versterken zonder een bijeffect van slaperigheid te vertonen. Het effect van L-theanine in combinatie met cafeïne kan bijdragen aan het gevoel van verhoogde energie en de algemene rust.
Onderzoek uitgevoerd aan de Harvard University en de Bringham and Woman Hospital geeft aan dat het drinken van thee het immuunsysteem helpt versterken. Thee bevat een aminozuur (L-theanine), zoals hierboven besproken, die het immuunsysteem helpt in de strijd tegen infecties, bacteriën en virussen.
Een voorlopig onderzoek toont aan dat het drinken van groene thee het lichaamsgewicht kan doen verlagen.
Thee kan voordelen hebben bij de gezondheid van de mond. Flavonoïden helpen tandplak verminderen waardoor de kans op holte- en tandvleesaandoeningen verlaagt. Fluoride kan helpen bij het beschermen tegen tandbederf door het ondersteunen van gezonde tandglazuur.
Onderzoek wijst uit dat thee (flavonoïden) botten kunnen versterken en voorkomen van osteoporose
Het drinken van thee levert een positieve bijdrage aan de dagelijkse vochtinname. Het is een verkeerde benaming dat thee dient vermeden te worden als vloeistof vervanging vanwege cafeïne eigenschappen. Studies tonen aan dat thee er niet in slaagt het diureticum effect te vergroten tenzij de thee inname overeenkomt met 5 à 6 kopjes thee per dag.
Naast de waardevolle antioxidant eigenschappen en het verbeteren van de totale vochtinname bevat thee veel vitamines, mineralen en aminozuren:
Zwarte, oolong, groene en witte thee zijn allemaal afkomstig van dezelfde plant, de Camellia sinensis. Echter, het uiteindelijke product kan sterk verschillen in stijl, smaak en cafeïne. Bijgevolg dus ook in verwerking.
Terwijl de groene en zwarte thee vergelijkbare bedragen van flavonoïden bevatten verschilt hun samenstelling. Groene thee heeft meer catechinen (eenvoudige flavonoïden) en zwarte thee meer theaflavines (complexe flavonoïden). Oolong thee bevat een flavonoïde profiel tussen dat van zwarte en groene thee. Ondanks het effect van het oxidatieproces van de soorten flavonoïden in zwarte, oolong en groene thee blijft het totale niveau van de antioxidanten even actief.