0032 479 94 82 53Contacteer ons
U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Beschrijving
Organic* Hojicha wordt gemaakt van organische* Japanse bancha-thee, een mengeling van in de pan gebakken en traag geroosterde groene theebladeren die een rijke, nootachtige drank vormen. Ontsnap eventjes en droom bij het drinken van deze organische groene thee weg naar het glinsterende Motosuko-meer in de Japanse Alpen. Organic* Hojicha is een groene thee met een laag cafeïnegehalte.
Ingrediënten
Organische* groene thee
Voordelen voor de gezondheid
Zwarte en groene thee zijn van dezelfde plant afkomstig: Camellia sinensis. Het eindproduct verschilt echter in stijl, smaak en cafeïnegehalte door de verschillende verwerkingsprocedures. Groene thee wordt niet gefermenteerd of volledig geoxideerd zoals zwarte thee, maar wel wordt wel gestoomd of in de pan gebakken.
Net zoals zwarte thee bevat groene thee een overvloedige hoeveelheid plantaardige antioxidanten: polifenolen. Tot de grote antioxidant polifenol categorie behoren flavonoïden en catechines. Catechines zijn een soort flavonoïden die terug te vinden zijn in theebladeren en een beschermende antioxidant werking kunnen hebben tegen schadelijke vrije radicalen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vrije radicalen hartziekten, sommige kankersoorten kunnen veroorzaken, en het risico op een hartaanval kunnen verhogen.
Het drinken van groene thee met hoge antioxidant waarde helpt het lichaam te beschermen door de gevaarlijke werking van vrije radicalen te bestrijden. Andere voordelen van groene thee voor de gezondheid zijn de cholesterolverlagende werking, de versterking van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde werking van de bloedvaten.
Geschiedenis
In China en Japan wordt groene thee al eeuwenlang gedronken. Het succesverhaal van Hojicha echter is waarschijnlijk begonnen toen in 1920 een theehandelaar uit Kyoto besloot een overschot van groene theebladeren te roosteren. Hojicha is een thee die in de pan geroosterd werd en wordt gemaakt van de Japanse Bancha.
Gebruik
Serveer Organic* Hojicha bij kruidige en nootrijke gerechten. Past ook goed bij sterke kazen. Ideale thee om de spijsvertering te bevorderen.
Cafeïnegehalte
Minder cafeïne
Een heerlijke kop verse thee met minder cafeïne in de namiddag zal een verfrissende werking hebben.
Karakter
Bladeren: Bruin geroosterde bladeren
Aroma: Rijk, nootachtig
Kleur: Goudbruin
Smaak: Zoet en zacht, smaak van geroosterd hout
Oorsprong
Japan
* = Organic : bio control BE-BIO-03