0032 479 94 82 53Contacteer ons

Product was successfully added to your shopping cart.
Vorige

Organic* Almond Spice

Emerald Matcha

Schrijf de eerste review over dit product

cafeïne

Gebruik 1 theebuiltje voor een theepotje van 400 ml ( 2 kopjes )

Snel overzicht

Mix van Japanse Sencha en biologische Matcha groene thee.

** verpakking kan variëren **

Productnaam Prijs Aantal
Emerald Matcha Grootverpakking 100 builtjes
€ 69,00
Emerald Matcha Kartonnen doosje 20 builtjes
€ 16,75
Emerald Matcha Blikken doos 20 builtjes
€ 18,75

Beschikbaarheid: Op voorraad

Details

Emerald Matcha is een oppeppende mengeling van twee Japanse groene theesoorten: biologische sencha en biologische matcha. De thee zit handig verpakt in een zakje.  

Sencha (bladeren) en matcha (poeder) zijn erg klassieke theevormen in Japan, maar werden tot tien jaar geleden nooit gemengd. Beide komen uit de prefectuur Kagoshima in het uiterste zuiden van Japan, een van de drie grootste theeproducerende prefecturen in Japan. De thee heeft een zachte smaak en een aangename body met lichtgezouten toetsen, het aroma van vers gemaaid gras en een zoete afdronk. Dit is een elegante thee die perfect past bij Aziatische, en dan voornamelijk Japanse gerechten en gebakjes.   

Ingrediënten: 
biologische groene theebladeren en biologisch groen theepoeder  

Biologische sencha is een zeer frisse en lichtzoete groene thee. Past perfect bij visgerechten, en sodiumrijke maaltijden. Een ideale match met sushi! Deze klassieke Japanse groene thee wordt biologisch gekweekt. In Japan wordt de thee dagelijks gedronken; goed voor twee derden van de totale theeconsumptie. Donkergroene, platte bladeren met een duidelijke, lichtzoete smaak en een impressie die doet denken aan vers gemaaid gras of zeewier; dit is een goede introductie tot de Japanse theewereld. Deze thee wordt in de zomer ook gekoeld gedronken. Biologische sencha kan meerdere keren opgegoten worden. In deze Emerald Matcha werd sencha gemengd met matchapoeder om de groene thee te versterken.

Bevat
Biologisch gekweekte groene thee

Theediversiteit van 1 plant
Zowel zwarte als groene theesoorten worden verkregen van dezelfde plant: Camellia sinensis en subvariëteiten. Het uiteindelijke product, de smaak en het cafeïnegehalte hangen af van de verwerking van de geoogste theebladeren. Omgeving, klimaat en grond hebben ook een invloed op smaak, kleur en aroma van thee. Groene thee wordt gebrand of direct na het oogsten gestoomd om oxidatie te voorkomen, en om de groene kleur en het frisse karakter te behouden. Voor beide soorten worden de theebladeren gestoomd.

Geschiedenis
Volgens de legende bracht een Japanse boeddhistische monnik aan het eind van de 12de eeuw theezaadjes mee uit China. Terug in Japan begon hij in het klooster waar hij woonde theeplanten te kweken. In die tijd was de culturele en politieke invloed vanuit China enorm groot in heel Azië. De monnik had in China gestudeerd en maakte zo kennis met de Chinese gewoonte van het zetten en drinken van groene thee.

Andere monniken in Japan leerden hoe ze theeplanten konden kweken en zo ontstonden rond de Japanse kloosters kleine theeplantages. Omdat de kloosters vaak erg afgelegen lagen, duurde het tot de 13 e eeuw tot ook de rest van het land thee leerde drinken.

Thee werd destijds bereid met theepoeder. De theebladeren werden vermalen tot een fijn poeder dat vervolgens met warm water vermengd werd (matcha wordt nog steeds op die manier bereid). Pas in de 17 e eeuw begonnen Chinezen en Japanners thee te zetten zoals we het nu kennen: door theebladeren in heet water onder te dompelen. Reeds in de 13 e eeuw werd de basis gelegd voor chanoyu, de Japanse theeceremonie met matcha.

In de 18 e eeuw bedacht een Japanse theehandelaar in Uji, Kyoto, een manier om theebladeren te stoomdrogen. Deze methode werd bekend als sencha. Vandaag leeft de traditie van het dagelijks drinken van sencha nog steeds in Japan. De theeceremonie ter ere van sencha heet senchado.

Gebruik
Emerald Matcha is een perfecte groene thee om dagelijks te drinken. Ideaal in combinatie met sushi of andere Japanse gerechten met verse vis.

Theebladeren
Gebruik 1 theezakje voor 5 dl thee. Deze thee kan meerdere keren opgegoten worden.

Cafeïnegehalte
Medium

Kenmerken
Bladeren: platte groene bladeren, versterkt met groen theepoeder
Aroma: fris, neigt naar zeewier, elegant
Kleur: lichtgroengeel
Smaak: licht, zoet, ziltig en mineraal

Herkomst
Japan

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review