0032 479 94 82 53Contacteer ons

Product was successfully added to your shopping cart.

White Orchard

Schrijf de eerste review over dit product

Gebruik 1 theebuiltje voor een theepotje van 400 ml ( 2 kopjes )

Snel overzicht

Heerlijke meloen en perzik harmonieus vermengd met de fijne smaak van pure Chinese witte thee.

** verpakking kan variëren **


Productnaam Prijs Aantal
White Orchard Kartonnen doosje 20 builtjes
€ 18,75
White Orchard Blikken doos 20 builtjes
€ 20,75
White Orchard Grootverpakking 100 builtjes
€ 75,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Details

Beschrijving

Heerlijke meloen en perzik harmonieus vermengd met de fijne smaak van pure Chinese witte thee.

White Orchard is beschikbaar per 100 afzonderlijk in folie verpakte Tea Pouches™ of per blik van 20 afzonderlijk in folie verpakte Tea Pouches™.

Ingrediënten : Witte thee, groene thee, natuurlijke fruitaroma’s

Voordelen voor de gezondheid

Zwarte en groene thee zijn van dezelfde plant afkomstig: Camellia sinensis. Het eindproduct verschilt echter in stijl, smaak en cafeïnegehalte door de verschillende verwerkingsprocedures. Groene thee wordt niet gefermenteerd of volledig geoxideerd zoals zwarte thee, maar wel wordt wel gestoomd of in de pan gebakken.
Witte thee gemaakt van jonge knoppen die na het plukken onmiddellijk gedroogd worden in de zon of door stoom.  Net zoals zwarte thee bevat groene thee een overvloedige hoeveelheid plantaardige antioxidanten: polifenolen. Tot de grote antioxidant polifenol categorie behoren flavonoïden en catechines. Catechines zijn een soort flavonoïden die terug te vinden zijn in theebladeren en een beschermende antioxidant werking kunnen hebben tegen schadelijke vrije radicalen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vrije radicalen hartziekten, sommige kankersoorten kunnen veroorzaken, en het risico op een hartaanval kunnen verhogen.

Het drinken van groene thee met hoge antioxidant waarde helpt het lichaam te beschermen door de gevaarlijke werking van vrije radicalen te bestrijden. Andere voordelen van groene thee voor de gezondheid zijn de cholesterolverlagende werking, de versterking van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde werking van de bloedvaten.
Bovendien bevat witte thee een aantal voedingsstoffen zoals magnesium, mangaan, kalium, calcium en vitamines C en K, allemaal in spoorhoeveelheden. Van alle theesoorten heeft witte thee de minste cafeïne, gewoonlijk 5 à 15 mg.

Geschiedenis

De eerste verwijzing naar witte thee vinden we terug in de Tang-dynastie (618-907 na Christus). Later, in de Sung-dynasty (960-1280 na Christus) vermelden oude geschriften dat keizer Hui Tsung witte thee verkoos boven alle andere soorten. Er wordt gedacht dat de Chinezen Silver Needle (Bai Hao Yin Zhen) gebruikten als keizerlijk eerbetoon tijdens de Qing-dynastie en misschien zelfs tijdens de Tang-en Sung-dynastieën. Sir Robert Fortune, de onverschrokken en legendarische ontdekker van theesoorten, reisde in de jaren 1840 naar Drum Mountain en bezocht er boeddhistische monniken die er Drum Mountain witte thee, of traditioneel gekend als Gushan Baiyun, maakten. Hij deed zich voor als een Chinese handelaar die door het land reisde om theegeheimen te ontwaren waardoor de Britten thee zouden kunnen kweken in India. Nu komen de meeste witte theesoorten uitsluitend uit China en dan voornamelijk uit de provincie Fujian. Witte thee wordt van alle theesoorten het minst bewerkt maar benadert het best de smaak van verse, zuivere theebladeren. Zachte jonge knoppen met zilveren schijn worden in de lente voorzichtig met de hand geplukt en dit slechts gedurende enkele dagen per jaar. De bladeren ondergaan tijdens de verwerking twee stappen. Eerst worden de bladeren onmiddellijk in de zon gelegd, soms worden ze met stoom gedroogd. Witte thee wordt niet gegist en wordt geklasseerd volgens diverse pluk- en selectienormen.  White Peony (Bai Mu Dan) en Silver Needle zijn twee bijzondere variëteiten die gekend staan om hun goede kwaliteit.

Gebruik

Probeer White Orchard als fijne infusie met een lange nasmaak van perzik en meloen. Past goed bij fruit, gebak en desserts op basis van room.

Caffeïnegehalte :Weinig caffeïne

Karakter

Bladeren: Witte thee, groene thee, natuurlijke aroma’s, bloemblaadjes
Aroma: Meloen en perzik
Kleur: Lichtgoud

Smaak: Zoet, frisse witte thee met toetsen van meloen, perzik en tannine.

Oorsprong : China


Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review