0032 479 94 82 53Contacteer ons

Product was successfully added to your shopping cart.

Organic* Spring Jasmine

Schrijf de eerste review over dit product

weinig cafeïne

Gebruik 1 theebuiltje voor een theepotje van 400 ml ( 2 kopjes )

Snel overzicht

Organic* Spring Jasmine (vroeger gekend als Mountain Spring Jasmine) wordt gemaakt van gladde Chinese groene theebladeren die op natuurlijke wijze gearomatiseerd worden met Arabische jasmijnknoppen. Door het bedwelmende aroma en de gekruide, maar ronde smaak, is Mountain Spring Jasmine onze versie van een Chinese klassieker.

** verpakking kan variëren **

Productnaam Prijs Aantal
Organic* Spring Jasmine Kartonnen doosje 20 builtjes
€ 16,75
Organic* Spring Jasmine Blikken doos 20 builtjes
€ 18,75
Organic* Spring Jasmine Grootverpakking 100 builtjes
€ 69,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Details

Beschrijving

Organic* Spring Jasmine (vroeger gekend als Mountain Spring Jasmine) wordt gemaakt van gladde Chinese groene theebladeren die op natuurlijke wijze gearomatiseerd worden met Arabische jasmijnknoppen. Door het bedwelmende aroma en de gekruide, maar ronde smaak, is Mountain Spring Jasmine onze versie van een Chinese klassieker.

Ingrediënten :Organische* Groene thee, jasmine bloemen

Voordelen voor de gezondheid

Groene thee

Zwarte en groene thee zijn van dezelfde plant afkomstig: Camellia sinensis. Het eindproduct verschilt echter in stijl, smaak en cafeïnegehalte door de verschillende verwerkingsprocedures. Groene thee wordt niet gefermenteerd of volledig geoxideerd zoals zwarte thee, maar wel wordt wel gestoomd of in de pan gebakken.
Net zoals zwarte thee bevat groene thee een overvloedige hoeveelheid plantaardige antioxidanten: polifenolen. Tot de grote antioxidant polifenol categorie behoren flavonoïden en catechines. Catechines zijn een soort flavonoïden die terug te vinden zijn in theebladeren en een beschermende antioxidant werking kunnen hebben tegen schadelijke vrije radicalen. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vrije radicalen hartziekten, sommige kankersoorten kunnen veroorzaken, en het risico op een hartaanval kunnen verhogen.

Het drinken van groene thee met hoge antioxidant waarde helpt het lichaam te beschermen door de gevaarlijke werking van vrije radicalen te bestrijden. Andere voordelen van groene thee voor de gezondheid zijn de cholesterolverlagende werking, de versterking van het immuunsysteem en het bevorderen van een gezonde werking van de bloedvaten.

 (Jasminum grandiflorum, Jasminum officinale)
Jasmijn is erg belangrijk in Azië, het Midden-Oosten en India. De naam komt van de Perzische term Yasmin, hetgeen ‘geurige bloem’ betekent. Deze koningin onder de bloemen wordt al lang gebruikt in aromatherapie om het zenuwstelsel te kalmeren en om depressies te behandelen. Jasmijnolie helpt ook tegen spierpijn en hoest, en bij de genezing van littekens.

Geschiedenis

In China en Japan wordt al eeuwenlang groene thee gedronken. Het drinken van groene thee is intussen een echte kunstvorm geworden. Het drinken van gearomatiseerde thee is echter ook een erg oude traditie. 
Nu wordt groene thee geplukt en bewaard tot het jasmijnseizoen. Verse jasmijnbloesems worden gedurende één nacht bij de thee in kisten gelegd. De thee zal zo de delicate geur en smaak van de bloemen absorberen. Mountain Spring Jasmine is een van de bekendste gearomatiseerde groene theesoorten van China. Populaire gearomatiseerde zwarte thee is onder andere Lychee en Rose Petal.

In de Verenigde Staten, Frankrijk en andere Europese landen wint het drinken van gearomatiseerde thee en het combineren ervan met gerechten aan populariteit. De Chinezen begonnen als eersten thee te aromatiseren tijdens de Song-dynastie. Ze deden dit door versgeplukte jasmijn, lotusbloemen, gardenia’s, rozen en chrysanten aan de thee toe te voegen, deze bloemen gaven hun delicaat aroma af aan de groene thee.

Gebruik

Mountain Spring Jasmine past ideaal bij rijke of kruidige gerechten. Perfect bij Chinese dim sum-gerechten.
Een heerlijke thee op elk moment van de dag. Kom tot rust en laat uw gedachten de vrije loop bij het drinken van deze thee.

Cafeïnegehalte

Minder cafeïne
Een heerlijke kop verse thee met minder cafeïne in de namiddag zal een verfrissende werking hebben.

Karakter

Bladeren: Platte groene organische* bladeren
Aroma: Verse heerlijke jasmijn

Kleur: Lichtgroen

Smaak: Zacht en zoet met een tanninetoets

Oorsprong

China

* = Organic : bio control BE-BIO-03

 

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review