0032 479 94 82 53Contacteer ons
U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Organic Almond Spice is een groene thee. De toevoeging van kaneel, kardemom en amandel zorgt voor een heerlijke en intense smaak.
Deze mengeling is geïnspireerd op de traditionele thee uit de Indiase Kashmir-regio die bestaat uit groene thee, specerijen en amandel. Plaatselijk gekend als ‘Kashmiri Chai’. ‘Chai’ is ‘thee’ in het Hindi.
Ingrediënten:
groene theebladeren, kaneel, kardemom en amandelen, allemaal van biologische teelt, en natuurlijke aroma’s.
Organic Almond Spice is een rijke mengeling van groene thee, amandelen en specerijen. Dit is een authentieke Kashmiri chai masala; Indisch voor thee met specerijen. Deze thee zit in biologisch afbreekbare zakjes die individueel in folie verpakt zijn; beschikbaar per 100.
Bevat
Groene thee, kaneel, kardemom en amandelen, allemaal van biologische teelt, en natuurlijke aroma’s.
Kaneel (Cinnamomum zeylanicum)
Het woord ‘kaneel" komt van het Latijnse woord ‘cannella’, stokje, naar de vorm van de kaneelvrucht. Kaneel wordt in India ‘dalchini’ genoemd en is een frequent gebruikte specerij.
Kardemom (Elettaria cardamomum)
In India heet deze intens geurende specerij ‘choti elaichi’.
Geschiedenis
Op verschillende plaatsen in de wereld staat het woord ‘chai’ synoniem voor ‘thee’ (‘ch’a’ is het Chinese woord voor thee en wordt ook gebruikt in het Japans: hojicha of sencha. ‘Chai’ is echter een Indisch drankje gemaakt van sterke zwarte thee, warme melk, suiker en specerijen. In India wordt chai al ongeveer 5000 jaar gedronken. De drank ontstond in de ayurvedische traditie. Deze groene masala chai is geïnspireerd op de traditionele recepten van de Kashmir- regio.
Volgens de legende werd dit drankje uitgevonden door een Indiase heerser die het recept als een nationale schat geheimhield. Een andere legende zegt dat een ayurvedische hofarts een soort chai bereidde die gebaseerd was op verschillende recepten, afhankelijk van de zieke en van de te behandelen aandoening. Chai heeft hoe dan ook zijn oorsprong in de ayurvedische geneeskunde waar thee, specerijen en kruiden al sinds lang gebruikt werden in helende brouwsels om uitgesproken of lichtere kwalen te genezen.
Vandaag is chai een van de populairste drankjes in India en wordt het in de drukke straten, op treinen, aan bushaltes en op marktjes bereid en verkocht. In ‘wallahs’, de eetstalletjes op straat, wordt chai geserveerd in kleine kopjes, meestal met veel melk en suiker. De recepten voor chai zijn plaatselijk verschillend en veel families hebben hun eigen geheime recept. Kardemom, de koningin der specerijen, wordt bijna altijd gebruikt in Indiase chai.
Gebruik
Almond Spice is een perfect drankje om wakker te worden en aan uw dag te beginnen. Of drink deze groene thee overdag wanneer u nood heeft aan een oppeppertje zonder al te veel cafeïne. Probeer het volgens de Indische traditie: met een beetje suiker. Het is heel eenvoudig om chai te maken: laat de thee gedurende 3,5 à 4 minuten trekken. Suiker toevoegen naar smaak. Geniet ervan!
Theebladeren in zakje of los
Open de verpakking en geniet van de geur! Kijk hoe mooi de thee in het handgemaakte zakje zit. Gebruik 1 zakje Mighty Leaf Tea om 5 dl thee te zetten. Cafeïnegehalte Deze thee bevat ongeveer 20 mg cafeïne per kopje.
Kenmerken
Bladeren: middelgrote groene theebladeren met specerijen en amandelen
Aroma: kruidig en natuurlijk zoet
Kleur: donkergroengeel
Smaak: volle, complexe smaak met een duidelijk gekruide en zoete afdronk
Herkomst
India