0032 479 94 82 53Contacteer ons

Product was successfully added to your shopping cart.

Cherry Lemon Green Tea

Schrijf de eerste review over dit product

weinig cafeïne

Gebruik 1 theebuiltje voor een theepotje van 400 ml ( 2 kopjes )

Snel overzicht

Cherry Lemon Green Tea Een zachte groene thee met nadrukkelijke toetsen van kers en citroen . Een verfrissend genot voor alle zintuigen .
Productnaam Prijs Aantal
Cherry Lemon Kartonnen doosje 20 builtjes
€ 14,95
Cherry Lemon Blikken doos 20 builtjes
€ 16,95
Cherry Lemon Blikken stapeldoos 25 builtjes
€ 21,95
Cherry Lemon Grootverpakking 100 builtjes
€ 63,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

Details

 

Cherry Lemon Green

Een groene thee met een levendige afdronk. Zoete kers en frisse citroen zorgen voor een pittige toets in de lekkere Chinese groene thee.

Uniek, licht en verfrissend!
Cherry Lemon Green is verpakt in biologisch afbreekbare theezakjes (per 100 individuele verpakking om aroma en smaak te bewaren). Elk theezakje is geschikt voor een grote kop of voor een theepot van ca. 5 dl.

Ingrediënten
Chinese groene thee, natuurlijke smaak van kersen, citroen en citroenzeste.

Eén theeplant – verschillende theesoorten
Zowel zwarte als groene thee is afkomstig van dezelfde plant: Camellia sinensis en haar subvarianten. De eindproducten daarentegen verschillen enorm qua uitzicht, smaak en cafeïnegehalte. Dit komt voornamelijk door de manier waarop de theebladeren na de oogst verwerkt worden, en ook door de oxidatiegraad van de theebladeren. Groene thee is helemaal niet geoxideerd. Onmiddellijk na de oogst worden de theebladeren gestoomd en gebrand om het frisse, groene uitzicht van de theebladeren intact te houden.

Voordelen voor de gezondheid 

Zwarte en groene thee worden van dezelfde plant gemaakt: Camellia sinensis. Groene thee is echter niet gefermenteerd, noch volledig geoxideerd zoals zwarte thee. Voor groene thee worden de bladeren gestoomd of gedroogd.

Net zoals zwarte en witte thee, bevat groene thee enorm veel polyfenolen, dit zijn natuurlijke antioxidanten afkomstig van de plant, die kunnen helpen om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Onderzoek toont aan dat deze vrije radicalen hartziektes en kanker kunnen veroorzaken, en het risico op hartaanvallen kunnen vergroten. Andere gezondheidsvoordelen van groene thee: verlagen van cholesterol, versterken van het immuunsysteem, verbeteren van de goede werking van de bloedvaten en zelfs beschermen van tanden en botten. Bovendien bevat groene thee veel voedingsstoffen zoals magnesium, mangaan, kalium, calcium, en vitamines C en K; allemaal in kleine hoeveelheden.

Geschiedenis

Van oudsher wordt in China en Japan groene thee gedronken. In de loop der tijd werd het drinken van thee, inclusief matcha – groene thee waarbij de bladeren in een stenen vijzel verpulverd worden –, in Japan verheven tot een kunstvorm (chanayo, de traditionele theeceremonie). Ook het drinken van gearomatiseerde groene thee kent een lange traditie in zowel China als Japan. De Chinezen begonnen hun thee smaak te geven tijdens de Song-dynastie (960 - 1279) door thee te mengen met vers geplukte bloemen zoals jasmijn, roos, gardenia, chrysant, lotus, enz. Geïnspireerd op deze eeuwenoude traditie is Mighty Leaf Cherry Lemon Green een mengeling van de beste groene thee van hele bladeren, vers geplukte kersen en citroen.

Gebruik
Deze verfrissende groene thee kan de hele dag door gedronken worden. ‘s Zomers is Cherry Lemon Green zeer verkoelend als ijsthee. U kan deze thee ook combineren met vers fruit of met een vruchtencake.

Cafeïne
Bevat ong. 20 mg cafeïne per kopje.

Karakter
Bladeren: Platte, grote theebladeren en gedroogde citroenzeste
Aroma: Helder, fruitig, citrusachtig
Kleuren: Lichtgeel - groen
Smaak: Frisse smaak van groene thee evenwichtig op smaak gebracht met fruit en citroen. Een levendige en verfrissende thee.

Oorsprong
China en USA

Eigen tags

Gebruik spaties om tags te scheiden. Gebruik enkele aanhalingstekens (‘) voor woordgroepen.

  1. Schrijf de eerste review over dit product

Schrijf uw eigen review